Şirince Köyü neden ünlü?
Kıyamet günü güvenli bölge. Mahalle, Maya takvimine göre 21 Aralık 2012’de gerçekleşecek olan kıyamet günü güvenli bölge olması gerekçesiyle öne çıktı. 21 Aralık 2012’de bölgeye yaklaşık 150 polis ve jandarma birimi ve 270 basın temsilcisi geldi.
Şirince köyünün özelliği nedir?
Şirince’de bağcılık ve zeytinciliğin yanı sıra şeftali, incir, elma ve ceviz de yetiştirilmektedir. Şirince köyünde iki adet harap Rum kilisesi bulunmaktadır. Köyün en önemli özelliği hiçbir evin diğer evin manzarasını engellememesidir.
Şirince hikayesi nedir?
İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan ve Selçuk’a 8 kilometre uzaklıkta bulunan tarihi mimarisi korunmuş turistik bir köydür. Efsanevi bir dönemde dağları gezen kırk kişiye Kırkınca isminin verildiği rivayet edilir.
Çirkince nasıl Şirince oldu?
Bu arada köy öğretmeni Muallim Suat Bey, Çirkince’yi ziyaret eden dönemin İzmir valisi Kazım Dirik Paşa’yı, kendisinin yazıp bestelediği “Köy Marşı” ile karşılayınca, Vali Bey çok duygulanmış ve köyün isminin bundan sonra Şirince olarak değiştirilmesi gerektiğini söylemiştir.
Şirince’yi kim meşhur etti?
Şirince. 1995 yılında o zamanki eşi Müjde Tönbekici ile birlikte İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyüne yerleşen Nişanyan, bu köydeki geleneksel mimari yapının korunması ve yeniden canlandırılması yönündeki çalışmalarıyla tanındı.
Şirince’de hangi dizi çekildi?
Seven Ne Yapmaz, MF Yapım imzalı, ilk bölümü 6 Eylül 2017’de yayınlanan, Bora Onur yönetmenliğinde ATV’de yayınlanan aşk ve romantizm türündeki Türk televizyon dizisidir. Başrollerini Yusuf Çim ve Seren Şirince üstlenmiştir.
Şirince’de neden kıyamet kopmuyor?
Köy, kendilerine “Mavi Enerji Grubu” adını veren bir grubun, kıyametin Maya takvimine göre 21 Aralık 2012’de gerçekleşeceğine ve bundan yalnızca Şirince ve Fransa’nın Bugarach köyünün etkileneceğine inanması nedeniyle dünya çapında ilgi odağı haline geldi.
Şirince Köyü cinli mi?
Selçuk’un 8 km doğusunda yer alan Şirince Köyü, 1922 yılına kadar Ortodoks Rumların yaşadığı bir mübadele köyüdür.
Şirince’nin neyi meşhur?
İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince mahallesi, mimarisi ve sokaklarıyla dikkat çeken, meyveli şaraplarıyla ünlü bir köy olarak biliniyor.
Şirince neden kutsal?
Bazılarına göre Şirince, Hz. İsa’nın annesi Meryem Ana’nın gömüldüğü dağın üzerine kurulmuştur ve Hz. İsa’nın evidir. İsa oradan tekrar yeryüzüne inecektir. Bu inançlara sahip dünyanın dört bir yanından binlerce insan aylar öncesinden bu köyde yer ayırtmıştır.
Şirince’de kimler yaşamıştır?
XIX. 19. yüzyılda Şirince, özellikle ihracata yönelik incir yetiştiriciliği ile ünlüydü ve 1. yüzyılda Rumların yaşadığı bir yerdi.
Şirincenin eski adı çirkince mi?
Otantik evleri ve doğal güzelliğiyle görenleri büyüleyen köyün ismi Cumhuriyet öncesi Çirkince’ydi. Cumhuriyetin ilk yıllarında bu güzelliğe tanıklık eden Vali Kazım Dirik’in talimatıyla Çirkince ismi Şirince olarak değiştirildi.
Şirince neden ünlü?
Tarihi Nişanyan evleri, taş okulu, doğası ve misafirperver insanlarıyla bilinen Şirince, yılın her döneminde yüz binlerce insanın ziyaret ettiği en popüler turistik yerlerden biridir. Şirince’ye ulaşım için genellikle karayolu ulaşımı tercih edilmektedir. Elbette Şirince’ye trenle de ulaşmak mümkündür.
Şirince’de kaç kilise var?
Yazımızda Selçuk’un Şirince köyünde bulunan iki kilise ile çevresindeki üç kilisenin mimari ve süsleme özellikleri tanıtılmaktadır.
Şirince köyünde deniz var mı?
Şirince, İzmir ilinde turistik bir yerdir; ancak iç kesimlerde yer alan bir yerleşimdir. Her gün denizi seven tatilciler, günübirlik turlarla Şirince’yi ziyaret edebilirler. Şirince’de konaklayanlar için en yakın plaj Pamucak Plajı’dır.