Uçakta bagajda ilaç taşınır mı?
Evet. Ancak kontrol noktasında güvenlik görevlileri sizden istisnai durumu belgelemenizi veya ilacı denemenizi isteyebilir.
Uçakta giderken valize neler konulmaz?
Uçaklarda patlayıcı maddeler, bulaşıcı maddeler, yanıcı maddeler, güvenlik çantaları, oksitleyici maddeler, zehirli maddeler, savunma malzemeleri, dağcılık malzemeleri, depolama gazı, radyoaktif maddeler, manyetik maddeler, oksijen tüpleri ve silahların taşınması yasaktır.
Uçağa ilaç nasıl sokulur?
Uçuş sırasında ilaç almanız gerekiyorsa, el bagajınıza koymayı unutmayın. Ayrıca, ilaçlar ve enjeksiyonlar için doktor reçetelerini İngilizce olarak getirmenizi rica ediyoruz. Bu, gümrük veya güvenlik görevlilerinin herhangi bir soruları varsa reçeteyi kontrol etmelerini sağlayacaktır.
Uçakta valizde neler yasak?
Uçağın bagajında aşağıdaki maddelerin taşınması yasaktır: Yanıcı, aşındırıcı, patlayıcı maddeler, zehirli, radyoaktif ve oksitleyici maddeler, yasaklı maddeler, tıbbi oksijen tüpleri, manyetik nesneler, cıva içeren termometreler, lityum içeren piller ve güvenlik çantaları uçağa alınmaz.
Yurtdışına çıkarken ilaç goturulur mu?
Yanınıza ağrı kesici, ateş düşürücü ve vitamin alabilirsiniz. Reçeteli ilaç kullanıyorsanız, orijinal doktor raporunu ve İngilizce çevirisini yanınızda bulundurmanız iyi bir fikirdir. Tıbbi bir cihaz veya ekipman kullanıyorsanız, uzman bir doktor tarafından onaylanmış bir kullanım raporu alın.
Check-in bagajına ne alınmaz?
Yolcu uçaklarının kargo bölümünde patlayıcı maddeler taşınamaz. Aynı zamanda uçağın altındaki bagaj bölümünde sıvı yakıtlar kabul edilmez. Yangın söndürücüler, asitler, alkaliler veya radyoaktif maddeler genellikle uçakta bulundurulamaz.
Uçağa reçetesiz ilaç alınır mı?
Ayrıca, reçeteli ilaç gibi ihtiyaç duyduğunuz bir eşyayı yanınızda taşımalısınız. Reçete yerine, doktor raporu da sunabilirsiniz. Ancak, reçetesiz veya doktor raporu olmayan ilaçların uçak kabinine girmesine izin verilmez. Ayrıca, ilaçlar orijinal ambalajlarında olmalıdır.
Uçak bagajına ne alınmaz?
Uçakta yanıcı, kesici, delici, ezici veya zararlı maddeler, matkaplar vb. bulundurulmasına izin verilmez. Bagajınızı mutlaka kayıtlı bagaj yöntemiyle taşımalısınız. Orijinal ambalajı, reçetesi veya doktor raporu olmayan ilaçlar el bagajında taşınamaz.
Valize parfüm konulur mu?
Parfüm, deodorant ve kontakt lens solüsyonu gibi yasaklı sıvı maddeleri, 100 ml’den az kapasiteli orijinal ambalajlarında kabinde taşıyamazsınız. 100 ml’den büyük kutular, daha az sıvı içerseler bile kabinde taşınamaz.
Gümrükten ilaç geçer mi?
Yurt dışından ilaç temini posta veya ekspres kargo ile ve gümrükten daha kolay hale geldi. Vatandaşlar ilaçlarını Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na (TİTCK) bildirmek zorunda kalmadan gümrükten geçirebiliyorlar.
Sırt çantası kabin bagajı sayılır mı?
Sırt çantaları genellikle el bagajı olarak kabul edilir. Küçük ve kişisel eşyalarınızı taşımanıza izin veren standartlara sahip sırt çantaları, havayolları tarafından el bagajı kategorisine dahil edilir.
Uçak altı bagajda su taşınır mı?
Ulusal ve uluslararası mevzuata uygun olarak, Mart 2009’dan bu yana tüm Türk havalimanlarında (iç hat – dış hat) “sıvı kısıtlaması” yürürlüktedir. Sıvı kısıtlaması, uçuş sırasında (kabinde) taşıyabileceğiniz el bagajınız için geçerlidir. Bu kısıtlama, el bagajı için geçerli değildir.
Uçakla giderken valize neler konulmaz?
Keskin kesici aletler, makas, tıraş bıçağı, bıçak, silah, çekiç, matkap, saç maşası, 100 ml’den fazla sıvılar, her türlü yanıcı maddeler, patlayıcılar, tornavida, saç kurutma makinesi vb. uçuş güvenliğini tehlikeye attığı için el bagajında taşınması yasaktır.
Kabin bagajı 8 kiloyu geçerse ne olur?
Özetlemek gerekirse, havayolları genellikle uçakta 8 kg’a kadar el bagajı kabul eder. Bu, bagajınız 8 kilodan fazlaysa, uçağın el bagajı kontuarında teslim etmeniz gerekebileceği anlamına gelir.
Valizde şampuan yasak mı?
Havacılık yönetmeliklerine göre, 100 ml ve altı hacimli sıvı ürünler, seyahat sırasında el bagajında taşınabilir. Şampuan ve deodorant gibi 100 ml ile sınırlı sıvı ürünler, fermuarlı poşet içerisinde el bagajında taşınabilir. 100 ml’den büyük sıvı ürünler, uçak kabinine alınmasına izin verilmeyen ürünler arasındadır.
Kargo bagajında neler yasak?
El bagajında taşınması yasak olan eşyalar: Makas, neşter, bıçak, tıraş bıçağı, iğne ve şırınga gibi kesici ve delici aletler, 100 ml’den fazla sıvılar, düzleştirici, maşa, saç kurutma makinesi, matkap, tornavida, çekiç, ip vb. elektronik eşyalar. Delici aletler, patlayıcılar, ateşli silahlar ve yanıcı maddeler.
Uçakta bagajda pil taşınır mı?
100 Wh’ye kadar olan lityum iyon piller, cihazda olmaları koşuluyla el bagajında ve teslim edilen bagajda taşınabilir. Maksimum kapasite 100 Wh ile 160 Wh arasındadır. 2 Yedek piller yalnızca el bagajında taşınabilir ve paketlenebilir. Teslim edilen bagajda taşınamaz. 160 Wh’den fazla kapasiteye sahip piller taşınamaz.
Uçağa binerken hangi sakinleştirici kullanılır?
Uçmaktan korkan kişiler için, terapiye ek olarak kaygı giderici ilaçlar (anksiyete önleyici ilaçlar) kullanılabilir. Bu ilaçlar, uçuş öncesi ve sırasında şiddetli kaygı ve gerginliği giderebilir. Hızlı etki göstermeleri nedeniyle, kaygı giderici ilaçlar acil durumlarda tercih edilebilir.
Kabin bagajı 8 kiloyu geçerse ne olur?
Özetlemek gerekirse, havayolları genellikle uçakta 8 kg’a kadar el bagajı kabul eder. Bu, bagajınız 8 kilodan fazlaysa, uçağın el bagajı kontuarında teslim etmeniz gerekebileceği anlamına gelir.