İçeriğe geç

Hayfını Ne Demek

Hayıfın anlamı nedir?

Hayif kelimesinin Türkçe-Türkçe sözlükteki anlamı ise Vay! Yazık! Ne yazık!

HAYF ne demek TDK?

Hayf kökünden türetilen kelime genellikle üzüntü ve kırgınlık anlamında kullanılır. Hayf kelimesinin sözlük anlamı öfke, üzüntü ve sitemdir.

HAYF almak ne demek?

tövbe etmek: I. İntikam almak. II. Birisi olumsuzluk yaşadığında sevinç duymak.

Hayni ne demek?

En belirgin anlamı muhtemelen “Nekrotizan Fasiit” olmalı, halk arasında “Et Yiyen Hastalık” olarak da bilinir. Hastalık öncelikle Streptococcus A virüsü (veya birkaç farklı virüs türü) yoluyla deri yoluyla bulaşır. Virüs vücuda küçük çizikler veya delikler yoluyla girer. Hastalık yıldırım hızıyla yayılır ve insanları yere serer.

Hayfa Arapça ne demek?

Hayfa (İbranice: חיפה; Arapça: حَيْفَا) İsrail’in kuzeyindeki en büyük şehir ve ülkenin üçüncü büyük şehridir.

Hayfa ne demek TDK?

(Ar. ḥayf ve Farsça. ḥayfā -ā ekiyle) [Daha çok hayfâ ki şeklinde kullanılır] Yazık: Ömrüm geçti haifâ, geç uyandım / Sanmıştım ki bu dünya bana ebediyen kalacak (Yûnus Emre). Haifa, diğer beyitleri hatırlamıyorum (Ziyâ Paşa’dan).

Hayfi ne demek?

HIFU (Yüksek Yoğunluklu Odaklanmış Ultrason) bir cilt gençleştirme yöntemidir ve cilt sıkılaştırma, kırışıklık azaltma ve yüz germe gibi estetik amaçlarla kullanılır. HIFU, yüksek yoğunluklu, odaklanmış ultrason dalgalarını cildin altındaki hedef dokuya odaklar.

Hayıflanma duygusu ne demek?

Pişmanlık, birinin yaptığı veya söylediği bir şey için üzgün hissetmek anlamına gelir. Ayrıca yapılan şey hakkında biraz pişmanlık duymak anlamına da gelir. Pişmanlık ve pişmanlık arasındaki tek fark şu şekilde açıklanabilir. Pişmanlık, bir kişinin yaptığı şeyden dolayı üzgün hissetmesidir.

Eski Türkçe çok güzel ne demek?

güzel – Nişanyan Sözlüğü. Orta Türkçe “glazed” kelimesinden türemiştir, “hoş görünüm, güzel” anlamına gelir. Bu kelime Eski Türkçe “gökyüzü, (mecazi olarak) güzel” kökünden türemiştir.

Hay Allah ne demek ne anlama gelir?

Türkçe’de “Hayy’den gelen Hu’ya gider” deyiminin anlamı aslında Allah’tan gelenin Allah’a döneceğidir. Hayy, Allah’ın isimlerinden biridir ve “yaşayan, diriltilen, hayatın kaynağı” anlamına gelir. Geçmişte dervişlerin kullandığı bir selamlama sözcüğüdür.

Peytamal ne demek?

(argo) (Trabzon ağzı) Terk edilmiş mal.

Hay hay efendim ne demek?

Türkçe Dil Kurumu’na bakıldığında, Hay hay kelimesi “gönüllü veya isteyerek ve doğal olarak” olarak çevrilmiştir. Örneğin, birisi bir başkasına bir durum hakkında soru sorduğunda, bu kelime olumlu bir cevap olarak kullanılır. “Aman efendim, hemen sizin için yapacağım.” 13 Ocak 2022

Hayin ne demek Karadeniz?

Çohayin / Hayin: Çok fazla, abartılmış.

Fatka ne demek?

Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA), ABD vatandaşlarının yurtdışında vergi kaçırmasını önlemek için tasarlanmış bir ABD yasasıdır. Dünya çapındaki finans kuruluşları için geçerlidir. Birçok ülke, FATCA’yı yerel yasaları uyarınca uygular.

Hannan ismi ne demek?

Ḥanan (חנן), aynı zamanda Kur’an Arapçasında da görünen İncil İbranice kökenli bir isimdir (bkz. Filistin Hanun). İbranicede, “lütufkar”, “lütufkar hediye” veya “lütuf” anlamına gelen eril bir isimdir. Ḥanan (חנן), aynı zamanda Kur’an Arapçasında da görünen İncil İbranice kökenli bir isimdir (bkz. Filistin Hanun). İbranicede, “lütufkar”, “lütufkar hediye” veya “lütuf” anlamına gelen eril bir isimdir.

Hayıflanan anlamı nedir?

Pişmanlık, kötü bir durumdan pişmanlık duymak ve üzgün olduğunuzu göstermek anlamına gelir. Pişmanlık ve şikayet sıklıkla birbirleriyle karıştırılsa da farklı anlamlarda kullanılırlar. Suçlama, şikayet etmek ve daha fazla yakınmak anlamına gelirken pişmanlık, üzgün ve kırgın hissetmek anlamına gelir.

Fehime nin anlamı nedir?

Fehime isminin anlamı: Anlayışlı, zeki, akıllı kadın.

Fehime kelime anlamı nedir?

Fehime ismi en zor ve karmaşık konuları bile çabuk anlayan kişi anlamına gelir. Zekiye ismi Fehime ile eş anlamlıdır. İleri görüşlü insanlara da Fehime denir. 4- Fehime, Fehim isminin afrodizyak halidir.

Halaf ismi ne anlama gelir?

Halef isminin anlamı TDK bilgilerine göre şöyledir: 1. Birinden sonra gelen ve onun yerini alan, sonradan gelen kimse. 2. Soy.

Tavsiyeli Bağlantılar: Çok Uyumak Ve Halsizlik Neyin Belirtisi Olabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir