Yeni araba alırken nelere dikkat etmeli?
Yeni araç alırken nelere dikkat etmelisiniz? İhtiyaçlarınızı doğru belirleyin. … Araçları yakından tanıyın. … 3. Aracın kullandığı yakıt türünü öğrenin. … Yol vergileri ve diğer masrafları öğrenin. … Aracın yetkili servis ağına dikkat edin. … Aracı satın almadan önce test sürüşü yapın.
Sıfır araç alırken km kaç olmalı?
Yeni arabanın kilometresini kontrol edin. Aracın kilometresini kontrol edin. Genel olarak, menzil, marka veya modelden bağımsız olarak yaklaşık 150 km’yi geçmemelidir.
Araç satın alırken neye bakılır?
Bir araç satın almayı planlıyorsanız, kullanılmış bir araba satın alırken sorular ve dikkate alınması gerekenler hakkındaki bu makale tam size göre. Marka ve model araştırması Tramer Gövde Raporu kullanılarak yapılmalıdır Boya durumu kontrol edilmelidir Araç aydınlık bir yerde incelenmelidir.
Araç alırken para ne zaman verilmeli?
En çok tercih edilen yöntemler çek ve havaledir. Ödeme önceden yapılmalıdır çünkü araç teslim edildiğinde noter paranın ödenip ödenmediğini soracaktır.
Sıfır araç ilk bakım ücretli mi?
Satın aldığınız aracı kendi markanızın bakım servisine götürmeniz birçok açıdan daha avantajlı olduğundan üretici firmanın servisleri tercih edilmelidir. Sıfır araç satın alırken artık markaların belirli bir süre ücretsiz bakım desteği sunması mümkün hale gelmiştir.
Araba alırken nasıl kontrol edilir?
İkinci el araç alırken dikkat edilmesi gerekenler: Araç geçmişini kontrol edin. … Araç hasar ve ticari sicil kontrolü … Ekspertiz raporu. … Aracın VIN numarasını kontrol edin. … Aracın orijinal kilometresini sorun … Aracın trafik cezası durumunu kontrol edin. … Aracınızın mekanik parçalarını ve motorunu değerlendirin.
Sıfır araç alırken hangi işlemler yapılır?
Yeni araç satın alırken yapılacak işlemler. Satış faturası. Aracı satan bayinin yeterliliğini kanıtlayan belge. Zorunlu mali sorumluluk belgesi (trafik sigortası). Kişinin kimliği. ÖTV ödemesinin yapıldığını kanıtlayan belge. Satılan aracın tescil ve trafik belgesi. Sürücüler Odası’ndan alınan yeni tescil dosyası4 Aralık 2024
Sıfır araç trafik sigortasını kim öder?
Sıfır kilometre araç alırken trafik sigortası ne zaman yaptırılır? Sıfır kilometre araç alırken; Trafik sigortası, aracın satın alındığı galerideki veya bayideki sigorta şirketinin temsilcileri tarafından yaptırılmalıdır. Aracın yolda seyredebilmesi için polise kayıtlı olması gerekir.
Sıfır araç mtv kim öder 2024?
Üreticinin web sitesinde yayınladığı fiyat listesindeki anahtar teslim fiyatına MVT dahil olarak hesaplanıyorsa, bayi öder. Görüşme aşamasında belirli bir anlaşmaya varmadığınız sürece, bayi öder.
Araç alırken açıklamaya ne yazılır?
Aracınızın açıklamasını yazarken, aracın markasını ve modelini ve aracınızı en iyi tanımlayan öne çıkan özelliği kısaca belirtmek için başlığı kullanabilirsiniz. Net bir tanım, alıcının size güvenmesi ve ilanınızı dikkatlice incelemesi için ilk adımdır.
Sıfır araba alırken notere gidilir mi?
Araç özel tüketim vergisi ödeme makbuzu, Şoförler Odası’ndan alınan yeni tescil belgeleri, zorunlu mali sorumluluk sigortası belgeleri ve gümrük trafik belgesi ile notere gidilmesi gerekmektedir.
Bayiden sıfır araba alırken ödeme nasıl yapılır?
Bu bağlamda şu soru akla geliyor: “Araba ödemesi ne zaman yapılacak?” Bu soru sıklıkla merak konusu oluyor. Kısacası, yeni aracınızın taksit ödemeleri bloke çek, banka havalesi veya nakit olarak yapılır. Araç teslimi ve ödeme genellikle birbiri ardına gerçekleşir. Önce ödeme yapılır ve ardından araç teslim edilir.
Bayiden sıfır araba alırken nelere dikkat etmeli?
Yeni araba alırken nelere dikkat edilmeli? … Araç özelliklerinin detaylı incelenmesi. … Yakıt tipi seçimi ve uyumluluğu. … Uzun vadeli harcama planlaması. … Yetkili servis ağı ve desteği. … Test sürüşünün önemi ve dikkat edilmesi gerekenler. … Detaylı muayene ve teslimat öncesi kontroller.
Araç devri ne kadar 2024?
2. el araç satışında noter ücreti 2024 yılı için 1.489,36 TL’dir. Sıfır araçlarda noter devir ücreti 2024 yılı için 1 TL’dir.
Araç alırken güvenli ödeme nasıl yapılır?
Alıcı, satıcının aldığı referans numarasını kullanarak işlemi başlattığı aracı kurumun uygulaması üzerinden güvenli ödeme sistemine girer, talep edilen bilgileri girer ve satıcının girdiği tutarı sisteme yatırır. Yatırılan tutar, satış tamamlanana kadar güvenli hesapta bloke kalır.
Sıfır araç alırken hangi işlemler yapılır?
Yeni araç satın alırken yapılacak işlemler. Satış faturası. Aracı satan bayinin yeterliliğini kanıtlayan belge. Zorunlu mali sorumluluk belgesi (trafik sigortası). Kişinin kimliği. ÖTV ödemesinin yapıldığını kanıtlayan belge. Satılan aracın tescil ve trafik belgesi. Sürücüler Odası’ndan alınan yeni tescil dosyası4 Aralık 2024
2 el araba alırken en fazla kaç km olmalı?
İkinci el araç alırken kaç kilometre yapmalıyım? İkinci el araç alırken 200.000 km’den fazla kilometre yapmış araçlara bakın. Dizel araçlar 1.000.000 km’ye kadar kullanılsa bile, sadece 200 km’den sonra teknik ve mekanik sorunlar ortaya çıkar.
Yeni araba alınca neler yapılır?
Araç satın alırken ve aldıktan sonra yapmanız gereken 12 şey. … Aracı kısa sürede tanıyın. … Bütçenizi belirleyin. … Teknik servis olanaklarını kontrol edin. … Test sürüşü yapın. … Güvenilir brokerlarla iletişime geçin. … Hasar kaydını sorun. … Araba sigortası ve trafik sigortası yaptırın.Daha fazla makale…•27 Ocak 2023
Araba alırken motor gücü ne olmalı?
Aracın beygir gücü ne kadar yüksekse aracın performansı da o kadar yüksektir. 1 beygir gücü 746 watt güce denk gelir. Araç genellikle şehir içinde kullanılıyorsa aracın 90 beygir veya üzeri bir çıkış gücüne sahip olması gerekir. Araç elverişsiz arazi koşullarında kullanılıyorsa performansı daha yüksek araçlar tercih edilmelidir.
Tavsiyeli Bağlantılar: Mührü Süleyman Abdestsiz Takılır Mı